Ръчно изработени свещи LightHouse

Ръчно изработени свещиНашите ръчно изработени свещи преминават през бавен и сложен процес от двадесет и две процедури, за да стигнат до магазините и вашите домове. Ние вярваме, че красотата на всяка една свещ зависи от съчетанието на цветове, аромати и форми. Нашите майстори постигат високото качество с изключителното внимание и благодарение на техните сръчни ръце. 
Тъй като изработваме свещите на ръка, не се притесняваме когато те стават различни една от друга. Водещо за нас е желанието да постигнем неповторимост на всяка една отделна свещ.
Точното спазване на отделните стъпки е важно за постигането на високо качество, а то е това, на което ние държим най-много.
В процеса на подготовка на  моделите от конкретната колекция ръчно изработени свещи на Lighthouse, ние се вдъхновяваме от разнообразието и магията на природата. Затова се стремим към най-голяма близост в съчетанията на цветове, форми и ухания, които тя ни предлага. Когато моделите са готови, майсторите започват да изработват прецизни рецепти.
Първо старателно подготвяме всеки калъп за изливане. Почистваме го на ръка и му завързваме подходящия фитил. Подреждаме калъпите по големина и ред на леенето.
След това стопяваме восъка до необходимата температура. Когато е готов започваме да го оцветяваме. За нас това е вълнуващо, защото багрим и прибавяме аромат във всяка следваща кана. Така приготвяме и изливаме кана след кана.  Пръстите на нашите майстори не винаги  могат да прибавят еднакво количество  боя във всяка кана и цветовете на свещите почти недоловимо се различават една от друга. Така постигаме усещането за неповторимост на цветове на всяка отделна ръчно изработена свещ.
Свещи ЛайтхаусВосъкът е материал, който изстива много бавно отвън навътре. Когато вече сме го излели в калъпите го изчакваме да започне да изстива. При изливането му се получават малки мехурчета въздух и когато повърхността на свещта е изстинала, въздухът остава в средата и впоследствие образува кухини, които пречат на пълноценното и равномерно горене. Затова в определен момент от процеса на изстиване, майсторите пробиват три-четири дупки с дървени клечки с различен диаметър около фитила на всяка свещ. Така въздухът е освободен и плътността на завършената свещ е гарантирана!
Най-вдъхновяващия момент от изработването на нашите специални празнични свещи е поставянето на малки  декоративни фигурки. Изработваме ги предварително, също от восък  и разбира се отново една по една. След като горещия восък е излят в калъпа, поставяме всяка фигурка от вътрешната му страна. Това е най - прецизната и отговорна част от процеса. Прави се много бързо, за да не се изпусне подходящата за това температура на восъка в калъпа. Най - често всеки орнамент е поставен и застива на различно място от другите. Това допринася допълнително за неповторимостта на всяка отделна ръчно изработена свещ.
Тъй като восъка изстива много бавно изчакваме необходимото време, което е различно за всеки калъп с различна форма и големина. В образуваните вертикални отвори доливаме с горещ восък, най-често на следващия ден. Това се прави до съвсем точно определено ниво, за да се придаде елегантен завършек. В по-големи калъпи, ръчно изработените свещи изстиват по - бавно и се налага да изчакаме повече от един ден.
След финалното доливане, свещта има нужда да изстине повторно преди да бъде извадена от калъпа. Когато е готова я изваждаме и подрязваме фитила с определена дължина. За нашите ръчно изработени свещи е много важно да бъдат старателно завършени. Затова ги полираме отново на ръка, докато се уверим, че сме постигнали безупречна повърхност и блясък.
Магазини Lighthouse - свещиНие от LightHouse сме изцяло инспирирани от природата и затова се стараем да я пазим чиста. Събираме внимателно всички отпадъци съпътстващи процеса на изработка на нашите свещи, като ги сортираме по цветове и аромат. Така от целия цикъл на производство сме свели до минимум количеството на отпадъчната суровина. Нашите клиенти знаят също, че събираме остатъците от свещите и ни ги носят в магазините.  Събраното  количество претопяваме и изливаме повторно. Така изработваме нашите рециклирани свещи. които предлагаме и на по-ниска цена. Те са любими на клиентите ни, които редовно и по много палят от нашите свещи.