работилницата-1

Ние изработваме нашите свещи по стара традиционна технология на леенето. Свещите LightHouse се разпознават лесно по уникалния външен вид, неповтаряемост на една свещ с друга, както и по изключителните качества на горене.


Дизайн

Когато създаваме нашите колекции ние се вдъхновяваме от природата и традиционните празнични символи. Едноцветните ни свещи за ежедневно ползване носят усещането за цветето, плода или подправката, която представяме.

Празничните ни свещи са свързани изцяло с атмосферата на празника. Предварително изрязваме всяка фигурка. След това я поставяме в горещия току-що излят парафин. Ръката на майстора не може да постави на едно и също място фигурката на всяка свещ. Затова усещането за неповторимост при тези модели е пълно.


Цветове

Ние приготвяме всички наши цветове и рецепти на ръка. Всяко приготвено количество е достатъчно за изработката на малък брой свещи. Този начин на работа ни дава възможност за богата палитра от цветове и нюанси. Също така помага за бързи корекции по време на робота. Боите за парафин се променят, когато сместа изстива. Големият опит ни е дал умения да работим и по мостри цветове, което е висш пилотаж в областта на ръчната изработка на свещи.


Процесът на леене

Стопяваме парафина до подходящата температура за леене. Приготвяме цвета на колекцията. Всичко зависи от ръката на майстора, която излива горещия парафин в калъпа. Това движение прави различна всяка една свещ и й дава неповторима структура и повърхност. Всичко се отразява на окончателния външен вид: има значение бързо или бавно се излива, колко е топло, има ли течение на въздуха в помещението, каква е външната температура и т.н. Докато изстиват свещите, старателно ги пробиваме, за да не останат кухи пространства. Тъй като парафинът изстива бавно и неравномерно, доливаме кухините на следващия ден. След като са напълно изстинали, вадим свещите от калъпите и започваме ръчната външна обработка. Тя включва почистване на фигурите, подкъсяване на фитила и полиране...

От всяка готова партида ние тестваме произволни свещи. Така ние сме уверени, че предлагаме високо качество.

Свещите LightHouse стават готови за не по-малко от 3 дни.

 

 

 


Материали

Тъй като се стремим към изработването на изключително качествени свещи, ние използваме само най-високо качествени материали. Стараем се да не допускаме никакви компромиси с всички компоненти – парафин, оцветители, аромати и памучни фитили. Например: парафинът, който ползваме е с минимално съдържание на мазнина.


Качество

Качеството е наш приоритет. Стараем се да изработваме красиви свещи, които горят бавно, равномерно, докрай и насищат пространството около себе си с аромат. Така нашите продукти се превръщат в специален аксесоар за всеки дом. Затова през годините LightHouse се превърна в лидер на ръчно изработените свещи.